Mi a Sensolite?

SENSOLITE sejtműködést regeneráló polarizáltfény-terápiás rendszer

A SENSOLITE a teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizált fényterápiás orvostechnikai eszköz, amely a gyógyítás számos területén alkalmazható.

A fényterápiás kezelés a régióban egyedülálló egészségügyi szolgáltatás, melynek alapja egy olyan orvostechnikai eszköz, amely a gyógyítás számos területén alkalmazható. A technológia alapja a polarizált fény kibocsátására alkalmas fényforrás. A polarizált fény 1 cm-re behatolva a bőrbe eléri a kapilláris erekben keringő vért. A teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiás ággyal (fényágy) mobilizálni lehet a szervezet természetes, immunitásért felelős erőit, védekezőmechanizmusait. Tapasztalataink szerint a terápia hatására a szervezetben öngyógyító folyamatok indulnak be, így a szervezet hatékonyan tud fellépni egyes egészségügyi panaszokkal szemben.

A 80-as évek elején Fenyő Márta fizikus és kutatócsoportja fedezte fel, hogy a polarizált fény minden biológiai rendszeren stimulációs hatást fejt ki, mely serkenti a szervezet védelmi és öngyógyító képességét. 

A technológia végül Svájcból indult világhódító útjára. A fényterápiás eszköz korábbi változatai egyes testrészeken voltak alkalmazhatóak (pl. sebek, sérülések, bőrproblémák kezelése). Ezen eszközök hatása alapján megállapították, hogy a rendszer jótékony hatással van a szervezet oxigénellátására és fokozza a vérkeringést. Az ezen eredmények és tapasztalatok alapján kifejlesztett polarizáltfény-ágy már a teljes szervezetre egységes hatást gyakorol. A biológiai serkentő hatás gyorsan eljut a szervezet összes sejtjéhez, szervéhez (például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesébe, a belső elválasztású mirigyekbe stb.) és segíti azok működését.

A SENSOLITE polarizáltfény-terápiás eszköz az Egészségügyi Minisztérium (Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának) pozítiv szakmai-etikai véleményével rendelkezik. A SENSOLITE az Európai Unióban hivatalosan bejegyzett orvostechnikai eszköz. A polarizálfény-terápia hatékonysága különböző betegségek kezelésében nemcsak tapasztalati eredményeken alapul, hanem a hagyományos orvoslásban tudományosan igazolt, tanúsítvánnyal elismert evidencia.

Terápiák

Baba-Mama
Szellemi frissesség
Sportsérülések
Bőrbetegségek kezelése
Allergia kezelése

Az eljárás nem alternatív gyógymód, hanem klinikai vizsgálatokkal, tudományos kutatásokkal igazolt hatásosságú terápiás módszer.
Alkalmazásával eredményesebb lehet a gyógyítás, hiszen jól kiegészíti és növeli a modern orvoslásban alkalmazott kezelések hatékonyságát.
Használatával elősegíthető és felgyorsítható számos betegség gyógyítása, a betegek felépülése.
Jelentős szerepe van a betegségek megelőzésében is. A létfontosságú szervek számára hatékonyabb működést, az egészséges szervezetben jobb fizikai és szellemi erőnlétet, ellenálló képességet biztosít.
A polarizált fény szelektíven és kedvezően hat az immunrendszer működésére, ezért csökkenti a gyulladást, illetve kedvezően befolyásolja a sebgyógyulást.

Műtétek után hatása kettős: egyrészt gyorsítja a sebek gyógyulását, másrészt javítja a betegek általános állapotát, erőnlétét. Gyorsan csökkenti a fájdalomérzetet és ennek köszönhetően a mozgásban való korlátozottság gyorsabban szűnik. Rövidebb idő alatt lehet eredményesebb a mozgás- és fizikoterápia. Ilyen módon fontos szerepe van a mozgásszervi betegségek gyógyításában.
Jelentős gyógyító hatását írták le különböző sebészeti, kézsebészeti, traumatológiai beavatkozások után is, ahol a betegeknél fájdalom csökkenését és érzékelési zavarok javulását érték el, és gyorsabb sebgyógyulást eredményezett a kezelés. Közismert a fény antidepresszáns hatása, így jó eredménnyel alkalmazható depresszióban és a stresszben.

A mindennapi alkalmazás során szerzett tapasztalatok:
A teljes testfelületre alkalmazott polarizált fényterápia nagyon jó hatásúnak bizonyult csonttörés röntgennel igazolt átépülésében, rheumatoid artritisz fellángoló fázisában, a klinikai tünetek és a fájdalom csökkentésében, vírusos és bakteriális fertőzések lezajlásának időbeli meggyorsításában, pszoriázis és ekcéma fellángoló fázisának csillapításában, elhúzódó lábszárfekély gyógyításában, ínhüvelygyulladás gyógyulási időtartamának csökkentésében.

Gyermekkorban a kezelés biztonsággal alkalmazható már újszülött kortól. A betegség minél korábbi szakaszában kezdjük a kezelést, az annál hatásosabb lesz (izomtónus-eloszlási zavar, vissza-visszatérő fertőzések, allergia). Eredményesen kezelhetők a kisgyermekek közösségbe történő beszoktatásának idején a fertőzések elkerülésében, azok gyógyításában.
A visszajáró kisbetegek kedvelik, szívesen jönnek és örömmel fekszenek be a fényt adó “óriás kagylóba“. Az igazán kicsik akár szülőkkel vagy nagyobb testvérekkel együtt, egyszerre is gyógyulhatnak nálunk.

Az eddig említetteken túl, a teljesség igénye nélkül a következő kórképekben javasolt:
Bőrgyógyászat: atópiás dermatitisz, ekcéma, acne conglobata, acne vulgaris, sebek, égési sérülések gyógyulása, hegek felszívódása, hajhullás.
Allergológia: szénanátha, asztma, étel- és egyéb allergiák.

Endokrinológia: menzeszzavarok, dismenorrhea, hypothyreosis, klimax okozta panaszok.
Neurológia: rehabilitáció, migrén.
Onkológia: a kemoterápiás időszakok kivételével.
Kiváló eredményeink vannak egészséges egyének vagy aktív sportolók fizikai és szellemi erőnlétének javításában és sportsérüléseik – diagnosztikus eszközökkel bizonyított és követett – gyógyításában is.

Erős immunrendszer és kiegyensúlyozott hétköznapok.

Próbáld ki a gyógyító fényt.