Mi a Sensolite?

SENSOLITE sejtműködést regeneráló polarizáltfény-terápiás rendszer

A Sensolite, a teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizált fényterápiás orvostechnikai eszköz, amely a gyógyítás számos területén alkalmazható.

A fényterápiás kezelés a régióban egyedülálló egészségügyi szolgáltatás, melynek alapja egy olyan orvostechnikai eszköz, amely a gyógyítás számos területén alkalmazható. A technológia alapja a polarizált fény kibocsájtására alkalmas lámpaszerkezet , mely az 1 cm-es behatolási mélységnek köszönhetően eléri a kapilláris erekben keringő vért. A teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiás ággyal (fényágy) mobilizálni lehet a szervezet természetes, immunitásért felelős erőit, védekező mechanizmusait , a terápia hatására tapasztalataink szerint a szervezetben öngyógyító folyamatok indulnak be , így hatékonyan tudunk fellépni egyes egészségügyi panaszokkal szemben.

A 80-as évek elején Fenyő Márta fizikus és kutatócsoportja fedezte fel, hogy a polarizált fény minden biológiai rendszeren stimulációs hatást fejt ki, mely serkenti a szervezet védelmi és öngyógyító képességét. 

A technológia végül Svájcból indult világhódító útjára.A rendszer korábbi változatai egyes testrészekre voltak eredményes hatással (sebek, sérülések, bőrproblémák kezelése), melyek vizsgálata alapján megállapították, hogy a rendszer jótékony hatással van a szervezet oxigénellátására és a vérkeringés fokozására. Az ezen eredmények és tapasztalatok alapján kifejlesztett polarizált fényágy már a teljes szervezetre egységes hatást gyakorol. a biológiai serkentő hatás gyorsan eljut a szervezet összes sejtjéhez, szervéhez (például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesékbe, a belső elválasztású mirigyekbe, stb.) és pozitív módon befolyásolja azok működését.

A Sensolite polarizáltfény – terápiás eszköz az Egészségügyi Minisztérium (Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának) pozítiv szakmai-etikai véleményével rendelkezik. A Sensolite az Európai Unióban hivatalosan bejegyzett orvostechnikai eszköz. Az eljárás hatékonysága különböző betegségek kezelésében nem csak tapasztalati eredményeken alapul, hanem a hagyományos orvoslásban tudományosan igazolt, tanúsítvánnyal elismert evidencia.

Terápiák

Baba-Mama
Szellemi frissesség
Sportsérülések
Bőrbetegségek kezelése
Allergia kezelése

Az eljárás nem alternatív gyógymód, hanem klinikai vizsgálatokkal, tudományos kutatásokkal igazoltan fejti ki hatását a különböző betegségek gyógyításában.
Alkalmazásával eredményesebb lehet a gyógyítás, hiszen jól kiegészíti és javítja a hagyományos orvoslás módszereit, növeli az alkalmazott terápiák hatékonyságát.
Használatával elősegíthető és felgyorsítható számos betegség gyógyítása, a betegek felépülése.
Jelentős szerepe van a betegségek megelőzésében. A létfontosságú szervek számára hatékonyabb fejlődést, működést, az egészséges szervezetben jobb fizikai és szellemi erőnlétet, ellenálló képességet biztosít.
A polarizált fény jelentősen és szelektíven hat az immunrendszer működésére és csökkenti a gyulladást. Az immunrendszerre kifejtett hatása mellett rendkívül pozitív hatása van a sebgyógyulásra.

Műtétek után hatása kettős, egyrészt gyorsítja a sebek gyógyulását, másrészt javítja a betegek általános állapotát, erőnlétét. Gyorsan csökkenti a fájdalomérzetet és ennek köszönhetően a mozgásban való korlátozottság gyorsabban javul. Rövidebb idő alatt lehet eredményesebb a mozgás – és fizikoterápia. Ilyen módon fontos szerepe van a mozgásszervi betegségek gyógyításában.
Jelentős gyógyító hatását írták le különböző sebészeti, kézsebészeti, traumatológiai beavatkozások után is, ahol a betegeknél fájdalom és érzékelési zavarok csökkenését érték el és gyorsabb sebgyógyulást eredményezett a kezelés. Közismert a fény antidepresszáns hatása, így jó eredménnyel alkalmazható a depresszióban és a stresszben.

A mindennapi alkalmazás során szerzett tapasztalatok:
A teljes testfelületre alkalmazott polarizált fényterápia nagyon jó hatásúnak bizonyult csonttörés röntgennel igazolt átépülésében, rheumatoid artritisz fellángoló fázisában, a klinikai tünetek és a fájdalom csökkentésében, vírusos és bakteriális fertőzések lezajlásának időbeli meggyorsításában, pszoriázis és ekcéma fellángoló fázisának csillapításában, elhúzódó lábszárfekély gyógyításában, ínhüvelygyulladás gyógyulási időtartamának csökkentésében.

Gyermekkorban a kezelés biztonsággal alkalmazható már újszülött kortól. A betegség minél korábbi szakaszában kezdjük a kezelést, az annál hatásosabb lesz (izomtónus eloszlási zavar, recidiváló infekciók, allergia). Eredményesen kezelhetők a kisgyermekek közösségbe történő beszoktatásának idején az infekciók elkerülésében, azok gyógyításában.
A visszajáró kisbetegek kedvelik, szívesen jönnek és örömmel fekszenek be a fényt adó „óriás kagylóba„. Az igazán kicsik akár szülőkkel vagy nagyobb testvérekkel együtt, egyszerre is gyógyulhatnak nálunk.

Az eddig említetteken túl, a teljesség igénye nélkül a következő kórképekben javasolt:
Bőrgyógyászat: atópiás dermatitis, ekcéma, acne conglobata, acne vulgaris, sebek, égési sérülések gyógyulása, hegek felszívódása, hajhullás.
Allergológia: szénanátha, asztma, étel- és egyéb allergiák. Endokrinológia: menses zavarok, dismenorrhea, hypothyreosis, klimax okozta panaszok.
Neurológia: rehabilitáció, migrén.
Onkológia: a kemoterápiás időszakok kivételével.
Kiváló eredményeink vannak egészséges egyének vagy aktív sportolók fizikai és szellemi erőnlétének javításában és sportsérüléseik – diagnosztikus eszközökkel bizonyított és követett – gyógyításában is.

Erős immunrendszer és kiegyensúlyozott hétköznapok.

Próbáld ki a gyógyító fényt.